Hoitajan ja potilaan vuorovaikutusta perushoitotilanteissa

Dialogien avulla voit tutustua hoivakodin perushoitotilanteissa käytettävään vuorovaikutukseen hoitajan, potilaan ja opiskelijan välillä. Tilanteita on yhteensä kahdeksan. Jokaiseen dialogiin liittyy sanasto (suomi-englanti) sekä joitakin valokuvia hoitotarvikkeista.
Pöydän ääressä kädet selittävät ja pitelevät kynää. Pöydällä vihko.
Kuva: Rainer Paananen. Kaikki oikeudet pidätetään.

Dialogit etenevät kronologisessa järjestyksessä. Sanasto kumuloituu dialogista toiseen, joten dialogit kannattaa lukea järjestyksessä. Sanoista annetaan sanastossa yleensä ensin se muoto, jossa sana esiintyy tekstissä ja sen jälkeen sanan tai verbin perusmuoto. Osa sanoista liittyy vahvasti kontekstiin. 

Dialogit jäljittelevät autenttista tapaa keskustella potilaan kanssa. Niitä on kuitenkin selkeyden vuoksi yksinkertaistettu. Osa puhekielessä käytettävistä fraaseista on selitetty sanastossa.

Dialogit

Lataa dialogit ja sanastot 

Hoitotyön opettaja on tarkistanut dialogit, jotka on julkaistu alun perin Edupolin verkkosivuilla vuonna 2007 julkisilla varoilla rahoitetussa hankkeessa nimellä Lähihoitajan kielitukimateriaali. Nyt materiaalia on muokattu ja se julkaistaan uudestaan Kielibuustin portaalissa. 

©2023 Hanna Aho ja Metropolia AMK
Dialogeja perushoitotilanteisiin -materiaali, kesäkuu 2023, jonka tekijä on Hanna Aho, 
on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. 
Materiaali on saatavilla osoitteessa kielibuusti.fi.
 

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!