Opiskelin 20 minuuttia melkein joka päivä

Erik Skeel kertoo, kuinka suomen opiskelusta on tullut kiinteä osa arkea.
Erik Skeel
Erik Skeel. Kuva: Mercer Peterson. Kaikki oikeudet pidätetään.

Viime vuonna elokuussa, muutin Suomeen. En ymmärtänyt yhtään suomen kieltä. Elokuussa, opiskelin yksin vähän, ja sitten syyskuussa aloin opiskella suomen kielen kurssilla Aalto-yliopistossa. Ensiksi en puhunut suomea koska oli todella hankala. 

Halusin todella oppia, niin opiskelin kun minulla oli vapaa aikaa. Opiskelin 20 minuuttia melkein joka päivä metrossa ja myös kuuntelin suomalaista musiikkia, kun tiskasin ja siivosin asunnon. Minä haluan oppia suomea koska asun Suomessa ja myös koska haluan puhua minun suomalaisten ystävieni kanssa.

Minusta on todella kivaa, että voin puhua enemmän suomea nyt. Esimerkiksi, kaksi kuukautta sitten, kävin passikuva kaupassa ja puhun vain suomea. Sanoin että, “mä haluaisin passikuvan ja mä puhun vain vähän suomea, mutta mä haluan harjoitella. Onko se okei?” Kauppias oli todella ystävällinen ja mukava minulle. Hän puhui hidas ja me emme puhuneet yhtään englantia. Olin niin iloinen, että itkin vähän, kun kerroin minun tyttöystävälleni.

Nyt, yritän puhua paljon. Esimerkiksi, eilen kävin apteekissa ja puhuin suomea siellä. Myös, opin sanan “resepti”.
Nyt, opiskelen vielä paljon. Minusta, selkosuomi on hyödyllistä. Esimerkiksi, katson joskus selkouutiset. Myös, minulla on selkokirjaa, että yritän lukea.

Joskus, lähetän tekstiviestit suomeksi. Pidän siitä koska minulla on aikaa suunnitella, mitä haluan sanoa. Myös puhun suomea minun tyttöystäväni kanssa. Minä tykkään oppia ja harjoitella suomea, vaikka on vaikeaa.

Emme puhuneet yhtään englantia. Olin niin iloinen, että itkin vähän.

Erik Skeel
Erik Skeel

Kirjoittaja: Erik Skeel. 
Kuva: Mercer Peterson. 

Teksti on kirjoitettu Aalto-yliopiston Suomi 3 -kurssilla (A1-taso).

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!