Nätverka

Saknar du kollegial samhörighet, samarbete eller inspiration? Nätverka med andra som undervisar svenska som främmande språk (Swedish/SFI)! Här hittar du kanaler och gemenskaper för dig.
Fyra personer diskuterar. På ett stort papper på väggen bredvid finns frågeställningar skrivna med tusch.
Foto: Anni Hanén. Alla rättigheter förbehålles.

Nätverk för lärare

Det möjligheter att nätverka med andra lärare som undervisar i specifikt svenska som främmande språk (Swedish på högskolor, SFI osv.) i Finland. Om du inte redan har gått med är det att varmt rekommendera! Då kan du få stöd, dela med dig erfarenheter samt få idéer och material från kolleger.  

På Facebook finns det grupp för lärare som heter SFI i Svenskfinland. Det är en grupp för lärare som undervisar svenska för invandrare i Svenskfinland. Gruppen finns för att dela erfarenheter, material, information, ställa frågor och annars bara hålla kontakt med kolleger i Svenskfinland. Gruppen är privat, dvs. bara medlemmar ser vad som publiceras i gruppen och vilka som är medlemmar.

SFI i Svenskfinland - Facebook

Utöver det finns en sida på Facebook som heter Nätverk för integration genom bildning, som är ett forum för diskussion kring integrationsutbildning och anna utbildning riktad till nyanlända i Finland. Det är inte en grupp, så all diskussion som sker är offentlig.

Nätverk för integration genom bildning - Facebook

Hör gärna av dig till oss om du känner till fler nätverk eller forum för lärare i svenska som främmande språk i Finland och vill göra reklam för den! Hör av dig till kielibuusti-info (a) aalto.fi och berätta både lite om gruppen och hur man kommer med. 

  • Publicerad:
  • Uppdaterad:
Dela
URL copied!