Tue ammatillisen kielen oppimista työpaikalla

Ammatillinen kielitaito on enemmän kuin sanastoa: se on kielen käyttämistä tarkoituksenmukaisesti työhön liittyvissä vuorovaikutustilanteissa. Työpaikalla kielitaitoa voi kehittää aidoissa tilanteissa työyhteisön tuella. Videolla Inkeri Lehtimaja kertoo, millaisia kielenoppimisen tukikeinoja työyhteisö voi ottaa käyttöön työpaikan arjessa. Näitä keinoja ovat avoin ja rakentava keskustelu kieliasioista, monikielisten käytänteiden omaksuminen sekä konkreettisen ja hienovaraisen kielituen antaminen vuorovaikutuksessa.

Video on tallenne Näin johdat monikielistä työyhteisöäsi -webinaarista (1.3.2023). Webinaari oli Suomen Yrittäjien ja Kielibuustin yhteistyötä.

Tutustu myös

Kielitietoisen työyhteisön portaat

Askel askeleelta kohti toimivia kielikäytäntöjä.

Kielenkäyttäjäprofiilit

Profiilien avulla voidaan keskustella työyhteisön kielten käyttöön ja kielenoppimiseen liittyvistä haasteista ja toiveista.

Työpaikkojen erilaiset kieliratkaisut

Mitä etuja ja ongelmia liittyy englannin, suomen tai rinnakkaiseen useiden kielten käyttöön?

©2023 Johanna Komppa, Eveliina Korpela ja Inkeri Lehtimaja 

 

Näin johdat monikielistä työyhteisöäsi -videot, maaliskuu 2023, jonka tekijät ovat Johanna Komppa, Eveliina Korpela ja Inkeri Lehtimaja, on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Materiaali on saatavilla osoitteessa kielibuusti.fi.

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!