Monikielisen työyhteisön opas

Monikielisen työyhteisön opas tarjoaa suomalaisille työyhteisöille konkreettista apua monikielisten työtilanteiden sujumiseen ja kansainvälisten työntekijöiden suomen oppimisen tukemiseen.
Oppaan kansi

Tarjolla on neuvoja ja malleja sekä pienimuotoiseen arjen toimintatapojen muokkaamiseen että laajempiin rakenteellisiin muutoksiin. Tavoitteena on työpaikka, jossa kielelliset käytänteet palvelevat niin työn tehokasta sujumista, työntekijöiden kielitaidon kehittämistä kuin turvallisen, kannustavan ja avoimen ilmapiirin syntymistä.  

Oppaan sisältöä on hyödynnetty Kielibuusti.fi-sivustolla, erityisesti työnantajille suunnatuissa materiaaleissa. Lisäksi kansainvälisille työntekijöille hyödyllisiä sisältöjä on koottu englanninkielisiksi teksteiksi Myth Busters ja Become a language learning catalyst, jotka löytyvät sivuston kielenoppijoille suunnatusta osiosta.

Oppaan on julkaissut syksyllä 2023 Alma Talent. Oppaan kirjoittajat ovat Inkeri Lehtimaja, Eveliina Korpela, Johanna Komppa, Lari Kotilainen ja Salla Kurhila. Voit tilata teoksen Alma Talentin verkkokaupasta.


 

Monikielisen työyhteisön opas
  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!