TOKASA-koulutusvideot työpaikkaohjaajille

TOKASA-hankkeessa (Toiminnallisesti kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus) tuotetut videot antavat vinkkejä työpaikkaohjaajille siitä, miten ohjata kielitietoisesti sairaanhoitajaopiskelijaa, joka vasta opettelee suomen kieltä. Videoihin liittyvät keskustelutehtävät tukevat ohjaajia ja opiskelijoita työharjoitteluihin valmistautumisessa.
Krjaston hyllyjä joiden takana kulkee ihmisiä.
Kuva: Riitta Supperi. Kaikki oikeudet pidätetään.

TOKASA-hankkeessa (Toiminnallisesti kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus) tuotetut videot antavat vinkkejä työpaikkaohjaajille siitä, miten ohjata kielitietoisesti sairaanhoitajaopiskelijaa, joka vasta opettelee suomen kieltä. Videot voi katsoa myös TOKASA-hankkeen YouTube-kanavalla tai TOKASA-hankkeen koulutusvideosivustolla

Kaikki videot on tekstitetty sekä suomeksi että englanniksi. Tekstityksen saat päälle ja pois videon alareunan symbolista. Asetukset-symbolin takaa pääset vaihtamaan kielen tai säätämään videon nopeutta.

Kielibuustissa on tehty videoihin liittyviä keskustelutehtäviä, jotka tukevat ohjaajia ja opiskelijoita työharjoitteluihin valmistautumisessa. Osa tehtävistä on sellaisia, joita harjoitteluohjaajien kannattaa pohtia keskenään, osa taas on sellaisia, joita ohjaajat voivat pohtia yhdessä opiskelijoiden kanssa ennen työ- ja kieliharjoitteluita. Pohdintoja voi käydä suomeksi tai englanniksi. 

Valmistautuminen työharjoitteluun: keskustelutehtäviä koulutusvideoihin

Videoihin liittyviä keskustelutehtäviä on hyvä käydä läpi ennen harjoittelua. Suurin osa tehtävistä liittyy sairaalaympäristöön, mutta osa teemoista on kaikille kielenoppijoille yhteisiä. 

Poimi täältä ne videot ja tehtävät, jotka sopivat parhaiten omalle opiskelijaryhmällesi! 

©2023 Eveliina Korpela ja Metropolia AMK

Tehtävät videoihin on lisensoitu CC-BY Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Materiaali on saatavilla osoitteessa kielibuusti.fi. 

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!