Omistusliitteet

Omistusliite on persoonaa osoittava tunnus, joka viittaa lauseessa tavallisesti omistajaan tai tekijään. Omistusliitteitä käytetään yleiskielessä enemmän kuin puhekielessä. Tässä osiossa voit harjoitella omistusliitteiden käyttöä.
A person is reading post-it-notes attached on the whiteboard.
Kuva: Anni Hanén. Kaikki oikeudet pidätetään.

Opiskele näin:

  • Tutustu ensiksi ohjeeseen (opetusmateriaaliin), joka kertoo omistusliitteiden käytöstä.
  • Sitten voit tehdä harjoituksia. Harjoitukset 1 ja 2 ovat molemmat sellaisia, että sinun pitää valita kahdesta tai kolmesta vaihtoehdosta yleiskieleen parhaiten sopiva vaihtoehto. Harjoitus 1 on helpompi ja harjoitus 2 on vaikeampi. Voit tehdä ensin harjoituksen 1 ja sitten harjoituksen 2 TAI  ainoastaan harjoituksen 1, jos tuntuu, että siinä on sinulle sopivasti haastetta.
  • Tee lopuksi vielä harjoitus 3, jossa sinun pitää etsiä tekstistä omistusliitteiden käyttöön liittyviä ongelmia. 

Harjoituksista 1 ja 2 saat automaattisesti palautetta, kun olet tehnyt harjoituksen. Harjoituksessa 3 näet ainoastaan, ovatko vastauksesi oikein vai väärin. Jos haluat saada lisää tietoa tästä harjoituksesta, voit tutustua lisämateriaaliin.

Opetusmateriaali

Tehtäviä

Harjoituksen 3 lisämateriaali

Opettajalle

©2023 Tiina Nahkola

Tekstitaidot: Omistusliitteet -materiaali, kesäkuu 2023, jonka tekijä on Tiina Nahkola, on lisensoitu Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Materiaali on saatavilla osoitteessa Kielibuusti.fi. Valokuvien osalta kaikki oikeudet pidätetään. 

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!