S2-opiskelijoiden kielitietoinen opetus ja ohjaus -webinaari 16.11. klo 14-15.30

Tule kuulemaan muun muassa tutoropettajien S2-ohjauksesta ja sisältöaineiden opettajille laadituista ohjeista S2-opiskelijoiden ohjaamisessa. Puhujina Pipsa Kostamo (Laurea) ja Maija Tervola (Tampereen yliopisto), ja luvassa myös pienryhmäkeskustelua.
A student and a teacher are talking to each other at the table. There's a laptop on the table.
Kuvaaja: Kalle Kataila. Kaikki oikeudet pidätetään.

Voit liittyä webinaariin tästä linkistä, mutta jos haluat heti webinaarin jälkeen käyttöösi siinä esitetyn materiaalin,  ilmoittaudu täällä ja jätä meille yhteystietosi. Webinaari myös tallennetaan, ja myös tallenne tulee jakoon ilmoittautuneille. Materiaalia jaetaan myös korkeakoulujen yhteishenkilöiden kautta. 

Voit halutessasi osallistua myös vain esimerkiksi puhujien alustuksen ajan (klo 14-14.45) tai vain pienryhmäkeskustelujen ajan (n. klo 14.45-15.30). Pienryhmissä keskustellaan seuraavista aiheista:

- ​Miten S2-taustaiset opiskelijat tunnistetaan? Mikä on S2-opiskelijan määritelmä ja rajaus? Missä kohtaa opintoja S2-opiskelija saa ohjausta ja tukea?  

- Millaista ohjausta ja tukea tällä hetkellä on tarjolla S2-opiskelijoille suomenkielisissä koulutuksissa? Entä englanninkielisissä koulutuksissa? Miten kielitaitoa arvioidaan oikean tasoisille kursseille ohjaamiseksi?  

- Millaisia S2-taustaisille opiskelijoille räätälöityjen kieliopintojen ja kielipolun pitäisi olla suomenkielisissä tutkinnoissa? Vastaako opiskelijoiden opinnoissaan saavuttama suomen kielen taitotaso virallisia vaatimuksia ja työelämän edellytyksiä?

- Miten jalkauttaa tai levittää konkreettista kielitietoisten käytänteiden osaamista ihan koko henkilöstöön korkeakouluissa? Mitä voi odottaa substanssiopettajilta, mitä puolestaan jää kielten opettajille? 

- Miten tutoropettajia, opinto-ohjaajia ja muita opiskelijoita ohjaavia tahoja informoidaan kieliasioista? Millainen tilanne on nyt? Miten sitä voitaisiin parantaa? 

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!