Textformat

Simple Text

 • Tillåtna HTML-taggar: <br> <p> <strong> <em> <a href title target="_blank" rel>

  Denna webbplats tillåter innehåll med HTML. Att lära sig HTML kan kännas som en övermäktig uppgift, men att lära sig de enklaste HTML-taggarna är mycket enkelt. Denna tabell ger exempel för varje tagg som är aktiverad på denna webbplats.

  Mer information finns i HTML Living Standard eller använd din favoritsökmotor för att hitta andra webbplatser som förklarar HTML.

  Taggbeskrivning Du skriver Du får
  Som standard läggs radbrytningstaggar till automatiskt, så använd denna tagg för att lägga till flera. Den här taggen används lite annorlunda i och med att den inte har en start- och sluttagg som övriga taggar. Använd ett extra "/" inuti taggen för att behålla kompatibiliteten med XHTML 1.0. Text med <br />radbrytning Text med
  radbrytning
  Som standard läggs stycketaggar till automatiskt. Använd denna tagg för att lägga till flera. <p>Första stycket.</p> <p>Andra stycket.</p>

  Första stycket.

  Andra stycket.

  Fet <strong>Fet</strong> Fet
  Betonat/kursivt <em>Betonat/kursivt</em> Betonat/kursivt
  Ankare används för att skapa länkar till andra sidor. <a href="https://www.kielibuusti.fi">Kielibuusti</a> Kielibuusti

  De flesta ovanliga tecken kan skrivas in direkt utan problem.

  Försök använda HTML-teckenenheter om du råkar ut för problem. Ett vanligt exempel är &amp; för ett &-tecken. En komplett lista över teckenenheter finns på sidan HTML entities . Några av de tillgängliga tecknen är:

  Teckenbeskrivning Du skriver Du får
  Tecknet & &amp; &
  Större än &gt; >
  Mindre än &lt; <
  Citationstecken &quot; "
 • Rader och stycken hanteras automatiskt. Radbrytningar (<br />) och taggar för stycken (<p> och </p>) sätts in automatiskt. Om stycken inte fungerar är det bara att lägga till ett par tomrader.
 • Webbadresser och e-postadresser görs automatiskt om till länkar.

Plain text

 • Inga HTML-taggar tillåtna.
 • Rader och stycken hanteras automatiskt. Radbrytningar (<br />) och taggar för stycken (<p> och </p>) sätts in automatiskt. Om stycken inte fungerar är det bara att lägga till ett par tomrader.