Kielitehtäviä harjoittelun aikana

Kielitehtävät ennen harjoittelua, harjoittelun aikana ja harjoittelun jälkeen tukevat ammattikielen oppimista. Täältä löydät vinkkejä hyviin kieliharjoittelutehtäviin etenkin B1-B2-tasolle.
Hands are holding a pen. There is post-it-notes attached on the whiteboard.
Kuva: Anni Hanén. Kaikki oikeudet pidätetään.

Kielitehtäviä harjoitteluun

Kielitaito koostuu monista asioista. Kielitaitoa on myös rohkeus reagoida eri tilanteissa virheistä välittämättä, taito tunnistaa tilanteeseen vaikuttavia tekijöitä sekä taito ilmaista itseään eleillä, ilmeillä ja visuaalisilla viesteillä. Ennen harjoittelua on tärkeää, että opiskelija kartoittaa oma kielitaitotasonsa ja pohtii omat tavoitteet harjoitteluun.

Kielipäiväkirjan pitäminen on hyvä apu siihen, miten tavoitteet voi saavuttaa. Kielipäiväkirjan tehtävissä pohditaan: Mitä kaikkea opiskelija jo osaa ja mistä hän selviytyy suomen kielellä työharjoittelussa? Mitä uutta hän oppii harjoittelun aikana suomen kielestä ja omista kieli- ja viestintätaidoistaan?

©2023 Eveliina Korpela, Hanna Aho, Eevamaija Iso-Heiniemi, Metropolia AMK.

 

Kielitehtäviä harjoittelun aikana -materiaali, 2023. Metropolian S2-opettajat. Vastuulliset kirjoittajat Eveliina Korpela, Hanna Aho, Eevamaija Iso-Heiniemi. Lisensoitu CC-BY Creative Commons Nimeä 4.0 Kansainvälinen -lisenssillä. Materiaali on saatavilla osoitteessa kielibuusti.fi.

  • Julkaistu
  • Päivitetty:
Jaa
URL copied!